עמותת אדמתי
חסר רכיב

העתיד כבר כאן: ההייטק מפריח את החקלאות בנגב

21/01/2021
לאחרונה אנו עדים לחידושים מתפתחים בתחום החקלאות המדברית, המאפשרים למשל לטפח גידולים שאינם שורדים בדרך כלל בתנאי מזג אוויר מדבריים, כגון תותים, אננס ואוכמניות. החוקרים המלווים את החקלאים בנגב מסייעים להם לגדל זנים שבלי הפיתוחים והחדשנות לא היו גדלים שם. 

כמו כן, טכנולוגיות נוספות שפותחו באזור מאפשרות למשל להפוך את המים המליחים של המדבר למים טובים, המתאימים להשקיה ולחקלאות.אירוע Desert Farming התקיים בחודש שעבר במטרה למנף פיתוח, יצירת שיתופי פעולה והשקעות עתידיות בתחום. האירוע התקיים בהובלת קהילת GrowingIL (של המכון הישראלי לחדשנות, SNC, משרד הכלכלה וישראל דיגיטלית) וקהילת DeserTech (מיזם משותף של קרן מיראז' והמכון הישראלי לחדשנות), ובשיתוף פרונטיר, מרכז החדשנות הגדול בישראל לחקלאות מדברית של אריאלי קפיטל, ומרכז המחקר והפיתוח של המועצה האזורית רמת הנגב.


ערן דורון, ראש המועצה האזורית רמת הנגב, מסביר: "ההתחממות הגלובלית ותהליכי המדבור מחייבים מציאת כלים יישומיים וטכנולוגיה ייחודית לחקלאות איכותית ועתירת יבול בתנאי קיצון. מרכז החדשנות פרונטיר מהווה מעטפת מלאה ליזמים, עם ליווי של מיטב המומחים הטכנולוגיים והעסקיים ורתימת הניסיון הרב שלנו בתחום החקלאות המדברית והמזון. הפוטנציאל של פלטפורמת החדשנות בחקלאות הוא אדיר, וביחד נביא בשורה גדולה של חדשנות וביטחון תזונתי למדינת ישראל ולעולם כולו".סיוון כהן שחרי, מנהלת קהילת DeserTech, מדגישה: "יש צורך בינלאומי אדיר בפיתוח פתרונות טכנולוגיים להתמודדות עם שינויי האקלים ותופעות המדבור והבצורת. הנגב בפרט וישראל בכלל מהווים מרחב של מחקרים פורצי דרך בתחומים אלה במשך עשורים. 

"אתגר המדבור הגלובלי מחד וההזדמנות הטכנולוגית בישראל בשילוב המשאבים הפיזיים של הנגב מאידך - הובילו להקמת קהילת DeserTech, המתמקדת בטכנולוגיות הנבנות מהנכסים הייחודיים של המדבר ליצירת ערך כלכלי וטכנולוגיות המתמודדות עם תנאי המדבר הייחודיים. המטרה שלנו היא לזרז פיתוח טכנולוגיות ייחודיות הנותנות מענה לאתגר הגלובלי של המדבור, ולהפוך את באר שבע והנגב למרכז ארצי וגלובלי של טכנולוגיות אלו".

אור חביב, שותף וראש תחום החדשנות באריאלי קפיטל, מוסיף: "מרכז החדשנות פרונטיר מציע יתרונות רבים עבור משקיעים ויזמים, ובכלל זה גישה לשטח האדמה הגדול בישראל - מעל 20% משטח הארץ, אזור שבו ממוקם מרכז המחקר והפיתוח היישומי לחקלאות מדברית, עם כ־50 שנות פעילות, העוסק בתחומים מובילים של חקלאות מדברית, מזון, מים, חלב, יין, גידול דגים, הידרופוניקה, חקלאות חכמה וכן שיתוף פעולה עם איחוד האמירויות הערביות".
חסר רכיב