עמותת אדמתי
חסר רכיב

מאגמים כוחות לשעת חירום

21/11/2018


ביום שני אחה"צ החל לפעול מוקד חירום בתנועה הקיבוצית. המוקד פעל בשיתוף עם מרכז המועצות האזוריות, עד להודעה על הפסקת אש ואפילו אחריה. שיתוף הפעולה ימשך גם במצבי חירום עתידיים.
מזכ"ל התנועה ביקר בחמ"ל שער הנגב בקיבוצים ובישיבת ועדת החוץ והביטחון והוועדה לביקורת המדינה שהחליטו לקרוא לממשלת לישראל להביא באופן מיידי לאישור את החלטת הממשלה לחיזוק יישובי עוטף עזה ושדרות 2019-2020

איש לא הופתע מהתלקחות האש בדרום כשבמשך 24 שעות שוגרו על יישובי העוטף מעל ל400 פצמ"רים ורקטות. בתנועה הפעילו באופן מיידי תכנית שנועדה למצבים כאלה. הפעילות נפתחה באיסוף מידע מכלל הקיבוצים ע"י אורית בראון ויענקלה שרנצסקי, רכזי האזורים המותקפים ובעזרתה של רננה יעקב, המנהלת האסטרטגית של המועצה האזורית אשכול.

במקביל הופעל החל משעות אחה"צ ביום שני בתנועה הקיבוצית ובשיתוף מרכז המועצות האזוריות, מוקד סיוע שתפקידו היה לעמוד בקשר עם ראשי הצח"י והמנהלים בקיבוצי העוטף, וכן עם קיבוצים ברחבי הארץ המבקשים לסייע.
בתנועה הקיבוצית רואים חשיבות רבה לשיתוף הפעולה עם מרכז המועצות האזוריות, על מנת לאגם את המידע הכולל מהשטח, והוא ימשיך ויפעל בעתיד במקרה הצורך (חו"ח) במתכונת זו.

מנכ"לית התנועה, הדס דניאלי-ילין פנתה ביום שני בערב, לכל הקיבוצים בעוטף עם כל פרטי הקשר של אנשי התנועה העומדים להם לעזר לפינוי בודדים או קבוצות גדולות יותר למרכז הארץ, על-פי ראות עיניהם.
מנכ"לית התנועה: "מטרתנו הייתה לאפשר לחברים שרוצים לצאת מחוץ לאזור הסכנה, פתרונות מיידיים. עקרון העבודה קובע כי יש לשאוף ליציאה קהילתית ככל האפשר שתותאם ככל הניתן לתוכנית "מלונית", התוכנית הלאומית לפינוי הישובים. ביקשנו מהקיבוצים "הקולטים" ליצור קשר עם הקיבוצים "הנקלטים", להתעדכן במצב ולהכין את השטח לכל דרישה".

בשעות אחה"צ של אותו היום הגיעו מזכ"ל התנועה, ניר מאיר, וראשת אגף החברה אילת גלס להערכת מצב שקיימה המועצה האזורית בחמ"ל שער הנגב, ביקרו גם בחמ"ל נחל עוז ונפגשו עם תושבים בקיבוצים נחל עוז ונירים.

תגובות לדף זה
תגובה חדשה

עדיין אין תגובות לדף זה.
מוזמנים להגיב!

חסר רכיב